Https-sites belangrijker in Google

07 augustus 2014

Zoekmachine Google gaat in zijn algoritme meewegen of sites standaard tls gebruiken. Sites met https-toegang krijgen een hogere plek in Google. Daarmee wil de zoekmachine sitebeheerders stimuleren om hun webpagina's veiliger te maken.

Google zal tls meewegen als 'ranking signal' in zijn zoekmachine, zegt het bedrijf op een eigen blog. Vooralsnog is de weging van https-toegang op een site niet zwaar, maar Google zegt dat het tls mogelijk meer gaat meewegen in de toekomst.

De zoekgigant heeft de weging afgelopen maanden naar eigen zeggen al getest en zag positieve resultaten. Google heeft al eerder uitgesproken dat het graag alle sites ziet overgaan op https en Google-diensten zijn dan ook al beveiligd via tls. Het zoekbedrijf raadt sites aan om 2048-bits keys te gebruiken bij de implementatie van tls. Google zegt in de komende weken tips te gaan publiceren om tls te gaan gebruiken.

De stap heeft mogelijk grote gevolgen voor veel sites. Het verkeer vanuit Google is voor veel websites de belangrijkste of een belangrijke bron voor bezoek en een lagere plaats in de zoekmachine resulteert daardoor voor veel sites in een verminderd aantal bezoekers.


Nieuws

.FRL domeinnaam
02 februari 2015
Lees meer

Tweede Kamer voor lichtere cookiewet
02 oktober 2014
Lees meer

Https-sites belangrijker in Google
07 augustus 2014
Lees meer

Aanpassing cookies regels
14 februari 2013
Lees meer

Microsoft lanceert tools om websites te controleren
31 januari 2013
Lees meer